Eerste casus Data Sharing Coalition van start

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
24-03-2020

Binnen de Data Sharing Coalition (DSC) wil het Verbond van Verzekeraars experimenteren met gegevensdeling uit het logistieke iSHARE-schema, dat vrachtvervoerders op grote schaal gebruiken. Met deze data kunnen verzekeraars de werkelijke risico’s van het goederenvervoer beter inschatten en hun claimafhandelingsproces verbeteren. Ook de gegevens van de e-CMR (digitale vrachtbrief) zullen worden gedeeld. Dit is de eerste casus vanuit de DSC die begin februari van start ging.

Momenteel is het voor verzekeraars lastig om de risico’s te beoordelen bij verzendingen, simpelweg omdat zij onvoldoende zicht hebben op informatie over de verzending. Zo is het vaak onduidelijk welke partijen bij de verzending betrokken zijn, waar de goederen zich op welk moment bevinden en welke goederen er daadwerkelijk vervoerd worden. Door data te delen kunnen toeleveringspartijen en verzekeraars van elkaar leren en structurele datatoepassingen creëren die weer mogelijkheden bieden voor op logistieke dienstverleners afgestemde verzekeringsproducten.

Het Verbond doet mee aan deze coalitie, omdat zij geloven in het creëren van waarde uit betrouwbare data voor de maatschappij en voor de klanten van verzekeraars. Niet alleen door kennis vanuit de verzekeringsbranche te delen met andere sectoren, maar ook door te leren van de data-oplossingen in andere sectoren, bijvoorbeeld hoe een keten van processen efficiënt van dezelfde data gebruik maakt.

Deelnemen aan DSC

De Data Sharing Coalition is een open en groeiend initiatief. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor deelname via info@datasharingcoalition.eu.


Was dit artikel nuttig?