Helpen met geldzaken nog steeds van groot belang

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De coronamaatregelen gaan gepaard met een groeiend aantal mensen in financiële moeilijkheden. Omdat aandacht voor geldzorgen noodzakelijk blijft, verlengen wij de Nibud-training ‘Helpen met geldzaken’. Al 1.262 sectorgenoten volgden de training: “Ik wist niet dat je zoveel kan doen, zonder financieel bij te dragen”. Ook helpen? Schrijf je in met collega’s.

In de online training leer je om in jouw eigen omgeving waardevolle hulp te bieden bij geldzorgen en financiële problemen. En dat financiële problemen iedereen kan overkomen, blijkt wel uit het antwoord van een deelnemer op de vraag hoe hij de opgedane kennis in de praktijk gaat brengen. “Een naaste ligt op dit moment in scheiding en iemand anders in mijn omgeving heeft al jarenlang financiële problemen. Hier zal ik mijn oor eens goed te luister leggen”.

Hulp zonder financiële bijdrage

Ook een andere deelnemer blikt terug op deelname en is blij met de praktische handvatten om iemand te ondersteunen. “Ik weet nu dat ik anderen kan geruststellen, omdat ik op allerlei manieren naar hulp kan doorverwijzen. Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden zijn om mensen te helpen, ook al draag je zelf financieel niet bij."

Toepasbaar in dagelijks werk

Naast doorverwijzen naar instellingen voor professionele hulp, wordt er ook aandacht besteed aan communicatie. Je leert om financiële problemen te herkennen en hoe je omgaat met verschillende emoties. Deze kennis komt niet alleen goed van pas in het contact met familie, vrienden en kennissen, maar is ook waardevol in het dagelijks werk: “Ik zal de opgedane kennis vooral gebruiken in mijn werk bij telefonisch contact met klanten”, aldus een enthousiaste deelnemer.

Inschrijven

Na inschrijving kunnen de deelnemers direct starten met de 8 online lessen. Als alle online lessen zijn doorlopen, volgt er een afsluitend webinar van Ineke Jochemsen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee data: 24 en 28 juni 2021.

Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie over het programma, data, kosten en inschrijven.

Bron cijfers en quotes: het Nibud

Impressie slotwebinar
Het is 18 maart als docente Ineke Jochemsen de ene na de andere cursist welkom heet bij het slotwebinar van de training Helpen met geldzaken. Na een ‘pittig’ thuisprogramma wordt er nu via Teams overlegd over de praktijk. Wat doet geldstress met een mens? En hoe bepaal je je grenzen? Een kort verslag van het slotwebinar.


Was dit artikel nuttig?