Onderlinge ’s-Gravenhage zet in op mensen in de tweede fase

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-06-2019

Onderlinge ’s-Gravenhage ziet nieuwe risico’s ontstaan voor mensen in de tweede helft van hun leven. Het gaat om risico’s als eenzaamheid en het verhogen van de pensioenleeftijd. In de komende jaren wordt daarom ingezet op de ontwikkeling van producten en diensten die hierop inspelen.

Naast eenzaamheid en de pensioenleeftijd zijn ook het achterblijven met technologische en digitale ontwikkelingen én het niet meer in het eigen huis kunnen blijven wonen groeiende maatschappelijke issues. In het jaarverslag van 2018 veronderstelt Onderlinge ’s-Gravenhage dat er voor mensen in de tweede helft van hun leven, beperkte voorzieningen zijn. Daar zet de Haagse levensverzekeraar in de toekomst dan ook actief op in.

Winstdeling
De onderlinge zag het bruto premie-inkomen vorig jaar met vier procent teruglopen naar € 109 miljoen. Na belastingen is het resultaat € 44 miljoen (2017: € 14 miljoen). Een groot deel hiervan is winst op vastgoed dat in 2019 wordt herbelegd.
De algemene vergadering heeft besloten om € 5 miljoen winst te verdelen (2017: geen winstdeling, 2016: € 5 miljoen, 2015: € 6 miljoen).

Solvabiliteit
Door een aangepaste beleggingsmix, een verminderde positie in aandelen en een toegenomen positie in (hypothecaire) beleggingsfondsen, steeg de solvabiliteit in 2018 naar 224 procent van de vereiste solvabiliteit.


Was dit artikel nuttig?