Skip to Content

Ook uitstel assurantiebelasting mogelijk voor ondernemers

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ondernemers en zzp'ers die in problemen zijn gekomen vanwege de coronacrisis kunnen ook voor de assurantiebelasting en nog enkelen andere belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook versoepelt De Belastingdienst de aanvragen hiervoor en kunnen ondernemers langer dan drie maanden uitstel aanvragen.

Dit schrijft Hans Vijlbrief van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer waarin wordt beschreven hoe het tijdelijke uitstelbeleid verduidelijkt en versoepeld wordt. Het blijft wel belangrijk dat ondernemers op tijd aangifte doen en dat zij pas uitstel van betaling aanvragen nadat zij een (naheffings)aanslag van de Belastingdienst hebben ontvangen

Uitstel tot 19 juni

Bedrijven konden al uitstel krijgen voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting/btw). Daar komen nu nog zeven bij: assurantiebelasting, verhuurdersheffing, accijns, de verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, kansspelbelasting, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland. Het uitstel geldt in elk geval tot 19 juni.

Hulp aan ondernemers in problemen

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers een acuut tekort aan financiële middelen. De nieuwe maatregelen ondersteunen de liquiditeitspositie van ondernemers.

Evaluatie assurantiebelasting Nederland

Recent is een evaluatie uitgevoerd naar de assurantiebelasting in Nederland. In het onderzoek is in het bijzonder gekeken naar de geldende vrijstellingen voor schadeproducten. Volgens het kabinet is er nu geen aanleiding om aanpassingen door te voeren.


Was dit nuttig?