Skip to Content

Jongeren Innovatie Programma (JIP)

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het JIP is een driedaagse, intensieve innovatietraining voor young professionals van verzekeraars waarin de innovatiekracht wordt gebundeld om zo klantgerichte, toekomstbestendige innovaties te ontwikkelen. Tijdens de 9e editie, een hackathon op 13, 14 en 15 november 2024, leren de deelnemers innoveren binnen het thema Prove it! Ontwikkel zichtbare, merkbare en meetbare oplossingen voor de verzekeringsproblemen van de toekomst.

Iets voor jou of voor één van je medewerkers? Op de opleidingspagina vind je meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Ambitie en doelen

Tijdens het JIP komen verschillende aspecten van samenwerking en innovatie in de verzekeringssector samen. 

 • De verbinding die tussen de deelnemers van de verschillende verzekeringsmaatschappijen ontstaat, vergroot de samenwerking binnen de sector en versterkt het netwerk;
 • Young professionals leren innoveren. Hun kennis is direct toepasbaar in de praktijk;
 • De maatschappij overstijgende samenwerking zorgt voor een nieuwe blik op de toekomst van verzekeren;
 • Het JIP levert de verzekeringssector innovaties en nieuwe inzichten op.

Maikel (Univé)
“Ik heb nu al een aantal handvatten gekregen voor in mijn eigen werk. Vaak worden ideeën van collega’s snel afgeschoten in meetings. Ik heb tijdens het JIP geleerd om dat juist niet te doen.”

Thema in 2023

De 3 subthema’s binnen Prove it! zijn geselecteerd in samenwerking met beleidsadviseurs van het Verbond en medewerkers van verzekeraars. Het zijn afgebakende vraagstukken die vandaag de dag leven bij verzekeraars en waar de deelnemers direct mee aan de slag kunnen. En niet onbelangrijk: de thema's bieden de kans om in drie dagen tijd tot een concrete oplossing te komen.

Thema 1: Versterken van veiligheid
Hoe kan je als verzekeringssector bijdragen aan het versterken van veiligheid? Welke rol hebben we als sector? Denk bijvoorbeeld aan de verkeersveiligheid. Kunnen we het dragen van een helm op de fiets normaliseren?

Thema 2: Inclusie in verzekeringsland
Er komt steeds meer aandacht voor diversiteit en inclusie. Ook in de verzekeringssector. Hoe kunnen we als verzekeraars inclusiever handelen bij het werven van nieuwe collega’s? Of hoe kunnen we de communicatie van verzekeraars testen en aanpassen naar een meer inclusieve vorm?

Thema 3: Closing the information gap
Door digitalisering beschikken we over meer en meer informatie en data. Maar ga je daar efficiënt mee om? In je vrije tijd of in je werk? Hoe zie je noodzakelijke informatie op het juiste moment?

JIP 2022: het ontwikkelen van een experiment

Organisatie

De organisatie van het JIP 2024 bestaat uit Nico Tijsterman en Roy van Cooten. Heb je vragen over deze innovatietraining van het Verbond? Neem dan gerust contact met ze op via: n.tijsterman@verzekeraars.nl of r.van.cooten@verzekeraars.nl.

Rachelle Stark (Allianz)
"Samen met young professionals van andere verzekeraars aan iets innovatiefs werken is echt hartstikke tof."

Resultaat JIP 2023

Het Jongeren Innovatie Programma 2023 is op donderdag 7 december afgerond met het Impact Event. Tijdens dat event presenteerden de teams hun innovaties en nieuwe inzichten aan de sector en een panel van verzekeringsspecialisten. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat van deze JIP-editie? Bekijk de concept posters:

 1. Noodweerwijzer | Thema: De toekomstige jonge klant
 2. GeldGrip | Thema: Kwetsbaren van de toekomst
 3. Samen boven water | Thema: circulaire economie
 4. Vivi | Thema: AI en verzekeren
 5. AVP Okay | Thema: Vervoer van de toekomst
 6. DIP | Thema: Virtuele eigendommen

Voor meer informatie over de posters, of om in contact te komen met de teams kan je de organisatoren contacteren via: n.tijsterman@verzekeraars.nl

Resultaat JIP 2022

Het Jongeren Innovatie Programma 2022 is op dinsdag 6 december afgerond met het Impact Event. Tijdens dat event presenteerden de teams hun innovaties en nieuwe inzichten aan de sector en een panel van verzekeringsspecialisten. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat van deze JIP-editie? Bekijk de concept posters:

 1. Believe preventief | Thema: klimaatadaptatie
 2. Prevhail | Thema: klimaatadaptatie
 3. Connected circularity | Thema: circulaire economie
 4. Woning Periodieke Keuring (WPK) | Thema: circulaire economie
 5. Veilig verduurzamen | Thema: energietransitie
 6. De weg naar  groen | Thema: energietransitie
 7. Montr | Thema: duurzame voetafdruk

Actueel

Laatst gewijzigd op: 5-7-2024