Boek over Joodse verzekeringstegoeden

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Strijd om gerechtigheid – Joodse verzekeringstegoeden en de Tweede Wereldoorlog is de titel van het boek dat Regina Grüter schreef. Grüter is onderzoeker bij het NIOD Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en kan als geen ander het hele compensatietraject van de Joodse verzekeringspolissen beschrijven. Niet alleen is zij van het begin af aan betrokken geweest bij het onderzoek, onder meer als lid van de Commissie Scholten, ook is Grüter een begenadigd auteur. Voor haar boek over de affaires rond Friedrich Weinreb ontving zij de dr. L. de Jongprijs.

Voor de overlevende Joden was de Tweede Wereldoorlog met de bevrijding niet voorbij. Er volgde een nieuwe worsteling, voor rechtsherstel en het uitgekeerd krijgen van verzekeringstegoeden. Het grootste deel van de verzekeringen werd uiteindelijk hersteld. Maar sluimerende woede over de kwestie betekende dat de discussie daarmee niet afgesloten was, zo beschrijft Regina Grüter in Strijd om gerechtigheid. Uit het boek blijkt onder meer dat de ongenuanceerde Amerikaanse bemoeienis de afwikkeling van de verzekeringstegoeden in Nederland heeft vertraagd, maar er ook voor heeft gezorgd dat er in ons land uiteindelijk een beter resultaat is bereikt dan in de VS.
Speciale kortingsactie voor lezers van de nieuwsbrief van het Verbond!
Bestel Strijd om gerechtigheid nu in paperback of als e-book met korting door onderstaande 'bon' te printen en (ongefrankeerd) op te sturen naar:
 
 Boom uitgevers Amsterdam
Antwoordnummer 10618
1000RA Amsterdam
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ja, ik ontvang graag (doorhalen wat niet van toepassing is)
Paperback| 384 blz. | ISBN 9789089536686       Van € 29,90 voor € 24,90
E-book | 256 blz. | ISBN 9789461276636             Van € 17,90 voor € 14,00
 
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Email:
Telefoon:


Was dit artikel nuttig?