Skip to Content

Kijk- en leestip: verzakking door droogte

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Nieuwsuur heeft vorige week uitgebreid aandacht besteed aan het lage grondwaterpeil en de funderingsproblematiek. Ook het Verbond heeft onlangs geschreven over funderingsschade. Wil jij hier meer over weten? Een kijk- en leestip.

Door de aanhoudende droogte dreigen honderdduizenden huizen te verzakken en flinke schade op te lopen. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur benadrukt in een recente uitzending dat verzekeraars vrezen dat de schade tot zestig miljard euro kan oplopen. Nieuwsgierig? Kijk de uitzending terug.

Liever lezen in plaats van kijken?

Op de website van het Verbond van Verzekeraars is dit voorjaar een driedelige serie over funderingsschade als groeiend probleem verschenen. In het eerste deel vertelt Jan-Jurjen Timmer van EMN Expertise hoe funderingsschade ontstaat en wat er aan te doen is. In deel 2 gaat de directeur van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) samen met een collega in op de omvang van de schade. En in het derde en laatste deel staat het verhaal van ervaringsdeskundige Jan Dogterom centraal.

Deltaplan Funderingsschade

Samen met het KCAF, de Vereniging Eigen Huis, woningbouwcorporaties (Aedes) en de hypotheekaanbieders (Nederlandse Vereniging van Banken) heeft het Verbond van Verzekeraars in maart 2022 een manifest aan politiek Den Haag aangeboden. Onder de noemer Deltaplan Funderingsschade vragen die partijen om meer steun voor huiseigenaren en roepen ze het rijk om meer de regie te nemen.


Was dit nuttig?