Master Insurance & Risk: Verdieping op academisch niveau

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Ben jij geïnteresseerd in risicomanagement, verzekeringskunde en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan is de Executive MSc Insurance & Risk iets voor jou. Het is de enige opleiding waarin je op academisch niveau jouw verzekeringskennis verdiept. Nieuwsgierig? De UvA organiseert een informatiesessie (16 juni) en een college Machine Learning (17 juni).

Startdatum: 2 september | Parttime: college op dinsdagen | Amsterdam Business School (UvA)

Multidisciplinaire opleiding

Deze master is ontwikkeld voor verzekeringsprofessionals die behoefte hebben aan een multidisciplinaire opleiding op wetenschappelijk niveau. Om complexe verzekeringsvraagstukken vanuit diverse disciplines aan te kunnen pakken, volg je colleges in Financiƫle Economie, Actuariaat, Recht en Bedrijfskunde. Hierin leer je alles over de uitdagingen die de toegenomen marktwerking met zich meebrengt.

Opbouw en startdatum

Het curriculum is opgebouwd uit een algemeen 1e jaar, bestaande uit een semester met basisvakken en een semester met verdiepingsvakken. In het 2e jaar kies je een afstudeervariant (Verzekeringskunde of Enterprise Risk Management) en volg je specialisatievakken. Je sluit de master af met een scriptie. De opleiding start op 2 september duurt ongeveer 2 jaar. De colleges zijn op dinsdag in de middag en de avond.

Waarom kiezen voor deze master?

  • Parttime programma
  • Multi-disciplinair curriculum met twee afstudeervarianten
  • Ervaring uitwisselen met professionals uit de verzekeringsbranche
  • Actueel onderwijs verbonden met praktijk
  • Internationaal erkende MSc-titel

Informatieavond en online VNAB-college

Op 16 juni (19:30-20:30 uur) organiseert de UvA een online informatiesessie om je nog beter te informeren over het programma. Naast een presentatie van de programmadirecteur heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen.
Op 17 juni (10:00-12:00 uur) geven de VNAB en de UvA het online VNAB-college: Machine learning, succes verzekerd? Dit college wordt gegeven door onder andere prof. dr. Antoon Pelsser, bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management aan de UvA en is docent tijdens deze master.

Ga naar de opleidingspagina van de UvA voor meer informatie.


Was dit artikel nuttig?