Skip to Content

Kom ook naar de Schademiddag op 16 juni 2022!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Kom je ook naar de jaarlijkse Schademiddag, hét netwerkevent voor de schadebranche? Dan praten we je meteen bij over de belangrijkste ontwikkelingen en actualiteiten in de schademarkt. Dit jaar staat het thema ‘Samen sterker – een duurzame toekomst met kansen voor de schademarkt’ centraal.

Hoe kan de schadebranche bijdragen aan grote maatschappelijke uitdagingen?

De Nederlandse samenleving, en dus ook de schadebranche, staat door klimaatverandering, maar ook de energietransitie en meer cybercriminaliteit voor grote uitdagingen. De Schademiddag staat tijdens deze achtste editie dan ook in het teken van hoe de schadebranche kan bijdragen aan deze grote maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld door het delen van kennis wat betreft risico’s en samenwerkingen met partners. Denk aan het bevorderen van preventie, het organiseren van risicosolidariteit en het zorgen voor toegankelijke verzekeringen.

Voor wie? 

De Schademiddag is toegankelijk voor verzekeraars én alle ketenpartners, zoals: Volmachten, makelaars, adviseurs en expertisebureaus. Het event is met name interessant voor directeuren van verzekeraars en volmachten, beleidsbepalers, innovators en productmanagers. Lees het volledige programma, bekijk de sprekers en meld je aan!

Aanbod Schademiddag 2022 

Tijdens de plenaire sessie reflecteert burgemeester Daan Prevoo op de overstromingen in Limburg: 'wat ging goed en wat kan beter'? De rest van het programma deel je zelf in. Bij de inschrijving kies je twee van onderstaande deelsessies. Per deelsessie is er steeds ruimte voor een maximum aantal deelnemers. De definitieve indeling hangt af van het aantal aanmeldingen per sessie. Er wordt (zoveel mogelijk) rekening gehouden met je voorkeur 

Cyberrisico’s: ongewild maar niet aan te ontkomen

Digitalisering levert de samenleving veel gemak op, maar maakt ook kwetsbaar. Zo zijn cyberaanvallen die systemen gijzelen regelmatig in het nieuws. Bedrijven en publieke instellingen staan voor de uitdaging om dit risico te beheersen. Staat dit bij de verzekeringsmarkt nog in de kinderschoenen of spelen verzekeraars al adequaat in op de snelgroeiende problematiek? Heeft de ‘losgeldverzekering’ de toekomst of kunnen we beter vol inzetten op preventie? Discussieer mee!

Circulaire economie? Natuurlijk!

We kunnen er niet om heen: de bijdrage van de verzekeringssector aan een duurzame samenleving. De circulaire economie is ‘hot’ en een veelomvattend onderwerp. Moet elke partij het wiel uitvinden of kan de sector beter samen versnellen? Tijdens deze sessie word je vanuit diverse invalshoeken bijgepraat door Jan Busselaers (VU), assistent professor op de faculteit Science, Environmental Economics en Luis Charlo de Paul, Global Insurance Strategic Account Manager bij Solera. Bijvoorbeeld vanuit natuurlijk perspectief. Want, hoe gaat de natuur hiermee om en wat kan de verzekeringssector daarvan leren? Ook krijg je inzicht in de circulaire economie en wat die kan opleveren voor jouw organisatie en de maatschappij.

Een veranderend klimaat, en de sector verandert mee

De watersnood in Limburg en de valwind in Leersum zijn recente voorbeelden die de impact laten zien van ons veranderende klimaat. Dit vraagt om aanpassing van de Nederlandse maatschappij, ook van de verzekeringssector en zijn ketenpartners wordt verwacht dat ze meebeweegt. In deze deelsessie neemt o.a. Karin Bos (directeur Schade Particulieren, Achmea) je mee in de laatste ontwikkelingen rondom de impact van klimaatverandering op de sector. In het bijzonder de gevolgen voor de toekomstige inrichting van Nederland. Waar gaan we nog bouwen, maar ook: waar vooral niet? Waar zijn welke klimaatrisico’s het grootst? Hoe gaan we in de toekomst om met extreem weer? 

Hoe lossen we onverzekerbaarheid op?

Voor onverzekerbaarheid bestaan diverse vormen en definities. En omdat ze verschillen moeten deze vormen van onverzekerbaarheid ook verschillend worden aangepakt. Hoe kunnen verzekeringsissues worden opgelost die verzekeraars, gevolmachtigden, makelaars en uiteindelijk vooral de klant ervaren? Wat wordt jouw bijdrage? De sprekers, waaronder Enno Wiertsema (directeur Adfiz) en Ron Gardenier (voorzitter NVGA), inspireren je tijdens deze sessie om bij te dragen aan oplossingen. Neem deel aan deze discussie met toonaangevende sprekers uit de sector!

De toekomst van de verzekeringsketen: digitaal of virtueel?

Een snelle, efficiënte en veilige digitale gegevensuitwisseling in de verzekeringsketen is belangrijk om relevant te blijven voor klanten. Hoe is dat nu eigenlijk geregeld? En welke strategie past daarbij? Of moeten we veel verder denken dan dat? Want digitaal wordt ondertussen steeds meer virtueel. De markt voor non-fungible tokens (nft’s) explodeert in kunst en mode, én het eerste Metaverse-festival is een feit. Is dit een nieuwe, kortdurende trend of het begin van iets interessants en relevants? In deze deelsessie hoor je alles over digitalisering in het hier en nu, en wat een virtuele toekomst voor verzekeraars kan zijn. 

Meer informatie over het programma, de sprekers en hoe je je kunt aanmelden 

 

Schuif aan tijdens de Schademiddag: Samen zijn we sterker! 

 

De Schademiddag wordt mede mogelijk gemaakt door: 


Was dit nuttig?