Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Cursus VVN frist verkeerskennis op

School jij je weleens bij nadat je je rijbewijs hebt gehaald? Het grootste gedeelte van Nederland niet. Terwijl regels veranderen. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) de online Opfriscursus ontwikkeld. “We willen bereiken dat het over tien jaar heel vanzelfsprekend is dat je elke paar jaar even test hoe je kennis van de verkeersregels ervoor staat”, aldus voorzitter Liesbeth Spies.

VVN daagt vooral automobilisten uit die al langere tijd hun rijbewijs hebben. Verkeersregels wijzigen namelijk nogal eens. En in bepaalde verkeerssituaties kan dit best tot gevaarlijke situaties leiden. Spies: “We kennen allemaal wel de bijna-ongelukken waarbij de automobilist niet doorhad dat de fiets voorrang had.”

Safety Deal Oudere automobilisten

Het vergroten van verkeersveiligheid is één van de speerpunten van verzekeraars. Daarom ondersteunt het Verbond de opfriscursus. Leo de Boer, directeur van het Verbond: “We zijn al jaren betrokken bij bewustwordingstrainingen voor jongere automobilisten. Maar ook ouderen zijn kwetsbaar. De VVN Opfriscursus is hen zeker aan te raden.” Op 4 november 2015 al sloot het Verbond samen met Veilig Verkeer Nederland en seniorenorganisatie ANBO de Safety Deal Oudere automobilisten. Ook verzekeraars Allianz/All secur, ZLM en a.s.r. zetten hun handtekening. De partijen vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk mobiel blijven.

Hoe werkt het?

Op de website van VVN vind je de online tool. Al meer dan 300.000 mensen hebben de test inmiddels gedaan. Je krijgt een set vragen die je moet beantwoorden en daar komt een resultaat uit. Valt het resultaat tegen? Dan kun je nog een set vragen beantwoorden. “Ook kun je ervoor kiezen een fysieke VVN Opfriscursus bij jou in de buurt te doen”, aldus Spies. Meer informatie? Ga naar opfriscursus.vvn.nl.


Was dit artikel nuttig?