Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Gezond en veilig - ook in het magazijn!

13-09-2016

Wist u dat er per jaar minstens 150 ernstige ongevallen in bedrijfsmagazijnen plaatsvinden? Duurzame inzet is daarom essentieel. Gelukkig neemt de aandacht voor gezond en veilig werken toe. Het magazijnwerk mag daarbij niet vergeten worden, daarom is de Code Gezond en Veilig Magazijn in het leven geroepen. De gloednieuwe website werd vandaag gelanceerd.

De Code is een initiatief van ondernemersvereniging EVO, in samenwerking met BMWT (branchevereniging van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel). Samen met een heleboel codepartners, waaronder het Verbond van Verzekeraars, is de Code tot stand gekomen.
 
Ondernemers worden de juiste handvatten geboden om van hun magazijn een gezonde en veilige werkplek te maken. Het werk in magazijnen is flink belastend, waardoor er een hoog ziekteverzuim is. Ook neemt de vergrijzing toe. De opstellers van de Code willen geen nieuwe regels opleggen, maar een effectief veiligheidsbeleid stimuleren. Dit alles met als doel het aantal ongevallen en het ziekteverzuim te verminderen.
 
Interesse? Een bedrijf kan zich via de website www.cgvm.nl openlijk committeren aan de Code. Meedoen is vrijwillig. Meer informatie over de Code is ook op deze website te vinden.


Was dit artikel nuttig?