Goed nieuws voor het mkb

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het lijkt deze week wel microfinancieringsweek. Dinsdag is formeel de 1e European Microfinance Day gevierd, terwijl een dag eerder een overeenkomst is ondertekend waarmee 237 miljoen euro is gemoeid. Doel van de ondertekenaars is om 20.000 mkb-bedrijven in Europa te financieren. Een van de ondertekenaars is het Nederlandse Qredits.

De overeenkomst in Europa betekent goed nieuws voor het mkb, maar zeker ook voor Qredits. Zij krijgt als enige organisatie in ons land de garantie van 75 procent op het verstrekken van kredieten tot 25.000 euro. Dat betekent simpelweg dat Qredits de komende jaren weer duizenden ondernemers op weg kan helpen met een klein krediet.

Qredits is zo’n zeven jaar geleden opgericht als een onafhankelijke en private kredietverstrekker. De organisatie helpt ondernemers met een financiering tot € 250.000, maar ook met coaching en hulpmiddelen. In 2013 heeft het Verbond met negen verzekeraars de samenwerking met Qredits gezocht, dat tot nu toe meer dan zesduizend microkredieten heeft verstrekt. “Ons doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken”, zegt de organisatie zelf op haar site.

Meer informatie over de aanpak, missie en partners van Qredits is te vinden op de website.


Was dit artikel nuttig?