Skip to Content

Hijs de SDG-vlag voor een betere toekomst

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De vlag hijsen voor een betere toekomst op het gebied van klimaatverandering, gender equality, biodiversiteit en eerlijk werk: dat is het doel van de SDG-vlaggendag die op 23 september plaatsvindt. Met deze actie laten bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland zien dat ze strijden voor de Sustainable Development Goals en deel uitmaken van deze positieve beweging.

Vorig jaar zijn er in Nederland meer dan duizend vlaggen gehesen. Een mooi aantal dat we graag zien groeien. Er moet immers nog veel gebeuren. Daarom roepen VNO-NCW en MKB-Nederland, samen met Global Compact Network Netherlands (GCNL), bedrijven op om dit jaar ook mee te doen aan de SDG-vlaggendag. Daarbij kan elk bedrijf zelf kiezen hoe de campagne in beeld wordt gebracht. Bijvoorbeeld door een evenement rondom het hijsen van de vlag te organiseren, via een persbericht gericht aan partners en stakeholders of door nieuwe, ambitieuze doelstellingen te formuleren. Daarnaast is het via de AWorld-app mogelijk om medewerkers, stakeholders en vrienden uit te dagen om binnen hun eigen omgeving duurzaamheidsacties te realiseren.


Het Verbond doet in elk geval mee, jij ook?

We nodigen al onze leden uit om de SDG-vlaggendag te steunen en op 23 september deel te nemen aan dit initiatief voor een duurzame en inclusieve wereld.

Meer informatie

Informatie over de campagne en de diverse mogelijkheden om deel te nemen, is te vinden via de SDG vlaggen campagne website. Bekijk ook de video voor uitleg en een impressie van het evenement.

 

 


Was dit nuttig?