“Je moet een bootverzekering eigenlijk zien als een autoverzekering”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-04-2015

Groot of klein. Breed of juist specialistisch. Het Verbond behartigt de belangen van meer dan tweehonderd verzekeraars. En dat zijn heel diverse verzekeraars, zeker sinds de komst van vijftig nieuwe leden door de fusie met de FOV. De komende tijd stellen we er een paar aan u voor. Dit keer spreken we met Delta Lloyd, over hun bootverzekering.

Opgericht in: 1807
Aantal polishouders bootverzekering: 40.000
Aantal medewerkers totaal Delta Lloyd: ruim 5000
Dagelijkse praktijk: qua bootverzekering vooral aanvragen beoordelen. Hebben we meer informatie nodig? Dan betekent dat weleens persoonlijk de boot inspecteren.

Als partner van de Nederlandse watersport kan het natuurlijk niet anders dan dat Delta Lloyd op dit gebied een bijzondere verzekering aanbiedt: de bootverzekering. Met het mooie weer in het vooruitzicht en de feestdagen waarschijnlijk meer dan voorgaande maanden onderwerp van gesprek in verzekeringsland. We vroegen het Erik Mesman, acceptatiespecialist pleziervaartuigen.

Pech op het water
Een bootverzekering moet je eigenlijk zien als een autoverzekering, legt Mesman uit. “Allereerst heb je een WA-verzekering. Daarnaast heb je nog een beperkte of volledige cascoverzekering. Wat het anders maakt is dat elke boot anders is en zich in een andere staat van onderhoud bevindt. En het gaat om relatief hoge bedragen. “We hebben heel recent – op 13 maart – onze vernieuwde bootverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering biedt klanten de mogelijkheid de verzekering op maat te maken. Zo kunnen ze naast de basisdekking kiezen voor een aanvullende ongevallendekking en/of rechtsbijstandverzekering. We bieden – als enige in de markt – een volledig cascodekking met onbeperkte eigen gebrek dekking en inboedeldekking. En mocht er sprake zijn van pech onderweg, dan kunnen wij ervoor zorgen dat het vervoer naar huis snel geregeld is. Ook als je op het water zit. Zelfs zonder goedkeuring van ons. Dat komt daarna wel. De klant vaart dus snel weer!”, aldus Mesman.

Meer claims na recente storm
Naast branden en diefstal zijn ‘zinkers’ de afgelopen periode ook vaak voorgekomen,. Mensen vergeten in de winter weleens iets af te sluiten. Als het dan gaat vriezen, merk je in het begin nog niet zoveel. “Maar zodra het ijs verdwijnt, verdwijnt de boot weleens mee.”
Nog recenter zijn de claims na de Lentestorm van afgelopen week. “Met onze 40.000 polissen op de bootverzekering komen er dagelijks claims binnen, maar na die storm was er even een piekmomentje”, vertelt Mesman. “Toen kwamen er op één dag zo’n tachtig claims binnen.” Nu even rust dus? “Nou, met het mooie weer in het vooruitzicht zullen de zogenoemde aanvaringsclaims weer meer gaan spelen. Eigenlijk begint het nu pas echt.”

Meer weten over de bootverzekering van Delta Lloyd? Kijk op www.deltalloyd.nl/boot


Was dit artikel nuttig?