Keuzestress ... in de nieuwe Verzekerd!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
10-12-2015

Gerjoke Wilmink, directeur van het Nibud, prijkt op de cover van Verzekerd! die deze week is verschenen. Zij raadt verzekeraars aan om hun klanten meer bij de hand te nemen en keuzestress te voorkomen. “Liever minder dan heel veel keuze”, is haar devies.

Wilmink legt in een uitgebreid interview ook uit waarom beperkte keuze beter is. “Een mens is geen homo economicus. Wij kunnen geen rationele beslissingen nemen. En dat wordt alleen maar erger.”

Oorlog
De nieuwe Verzekerd! bevat ook twee artikelen waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Onderzoekster Regina Grüter van het NIOD schreef een boek over het rechtsherstel na de oorlog, dat werd gepresenteerd tijdens een symposium. De redactie van Verzekerd! was daarbij en tekende herinneringen op van onder meer Frits Barend, Max van Weezel en Bernard Hammelburg. In De Visie geeft Grüter haar visie op het rechtsherstel, maar ook op de oorlog en op haar boek.

Solvency II
Uiteraard ontkomt ook Verzekerd! niet aan een vooruitblik naar 1 januari als de Solvency II-richtlijn in werking treedt. In een achtergrondartikel blikken de architect (Karel van Hulle), de toezichthouder (Thijs van Woerden van DNB) en een verzekeraar (Mathieu Filippo van Achmea) alvast vooruit.
 
Ten slotte geeft Tweede Kamerlid Wouter Koolmees (D66) zich bloot in het portret en beantwoordt Telegraaf-journalist John van den Heuvel de vijf vragen.

 


Was dit artikel nuttig?