Pensioenportretten

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Zeven Nederlanders in zeven verschillende levensfases worden van 15 tot en met 31 mei geportretteerd in de (mobiele) expositie Pensioenportretten op het Schouwburgplein in Rotterdam. De expositie is een initiatief van levensverzekeraar Scildon die mensen na wil laten denken over hun eigen pensioensituatie.

Elk portret geeft een unieke kijk hoe Nederland nadenkt over later en het pensioen, meent de verzekeraar. “Pensioenportretten vertelt bijzondere verhalen over verschillende generaties. Hoe ze zijn begonnen, waar ze naar uitkijken en hoe het is om met pensioen te zijn.”

Pensioenbewustzijn vergroten
De geportretteerden variëren in leeftijd van 27 tot 87 jaar en zijn gefotografeerd door aanstormend talent Ramona Deckers, prijswinnaar van de New Dutch Photography 2017.
“Het is belangrijk dat het pensioenbewustzijn bij mensen groter wordt”, vindt commercieel directeur Michel van Dam. Hij verwijst onder meer naar zelfstandigen en jongeren bij wie het pensioenbewustzijn gering is. “Dat geeft risico’s voor de toekomst. Met pensioenportretten hopen wij op een nieuwe manier mensen te stimuleren over hun eigen pensioen na te denken.”


Was dit artikel nuttig?