Preventiekaarten geven tips aan installateurs en woningeigenaren

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-10-2017

Brandverzekeraars zien de laatste jaren een toenemende schadelast die verband houdt met lekkende waterleidingen, vloerverwarming, riolering en afvoeren. Alleen al op particuliere polissen wordt de schade door lekkende leidingen geschat op 200 miljoen euro per jaar.

Maar ook in de zakelijke portefeuille zal dit een belangrijke schadeoorzaak zijn. Vaak zijn leidingen niet goed aangesloten of is er verkeerd materiaal gebruikt.

Bij eventuele schade keren verzekeraars uit conform de polisvoorwaarden. Met de Brandregresregeling 2014 is het ook bij kleine schades eenvoudiger om deze te verhalen op aansprakelijke partijen, maar het is natuurlijk beter om schade te voorkomen.
 
Preventiekaarten voor particulieren en professionals gereed
Het Verbond heeft het probleem geagendeerd en samen met Uneto-VNI, Vereniging Eigen Huis en een aantal specialistische bedrijven kaarten ontwikkeld met preventietips voor installateurs en woningeigenaren.

Naast de klantenkaart voor preventie van waterschade voor de consument, is nu ook de informatiekaart preventie waterschade voor de professionele opdrachtgever en installateur gereed. Ook de eerder al beschikbaar gekomen consumentkaart is iets bijgewerkt. De informatie is hetzelfde, maar de uitstraling beter en in overeenstemming met die van de professional.
 
Betrokken partijen kunnen deze informatie in hun eigen (klant)communicatie gebruiken door gebruik te maken van de onderstaande links.
Heeft u eerder al een link gemaakt naar de klantenkaart voor de consumenten, pas dit dan even aan in onderstaande link. 

Het Verbond van Verzekeraars heeft op de consumentenwebsite VanAtotZekerheid.nl ook een pagina over waterschade.


Was dit artikel nuttig?