Skip to Content

Verbond verwelkomt nieuwe leden

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 29 juni 2022 heeft het Verbond van Verzekeraars het aspirant-lidmaatschap toegekend aan Wakam. Daarnaast is het aspirant-lidmaatschap van Lemonade omgezet in een volledig lidmaatschap.

Aspirant-leden

Naast Wakam zijn eerder dit jaar ook Swiss Re international, iptiQ Life en iptiQ EMEA P&C aspirant-lid geworden.

  • Wakam is een verzekeraar die op maat gemaakte verzekeringsoplossingen ontwerpt die onder white-label worden gedeeld door distributiepartners, InsurTechs, startups en retailers. Ook is Wakam gespecialiseerd in het ontwikkelen van embedded verzekeringsoplossingen.
  • Swiss Re international SE (ook bekend als Swiss Re Corporate Solutions) richt zich op B2B-bedrijven met schadeproducten in de grootzakelijke markt.
  • iptiQ Life en iptiQ EMEA P&C zijn labels van Swiss Re. iptiQ is een internationale, digitale B2B2C verzekeraar die levens- en schadeverzekeringsproducten aanbiedt via een end-to-end platform.

Volledig lidmaatschap

Aspirant-leden moeten binnen 2 jaar voldoen aan de zelfregulering. Na een toets door Stichting toetsing verzekeraars (Stv) wordt het lidmaatschap toegekend. Tijdens de ALV op 29 juni 2022 is het aspirant-lidmaatschap van Lemonade omgezet in een volledig lidmaatschap.

Buitengewoon lid

Tot slot is ANWB Rechtsbijstand benoemd tot buitengewoon lid. Statutair kunnen juridisch zelfstandige schaderegelingskantoren, die conform de vereisten in artikel 4:65 lid 2 van de Wft de schadeafhandeling van rechtsbijstandverzekeringen verrichten, het buitengewoon lidmaatschap aanvragen. Daarmee hebben zij nagenoeg dezelfde rechten als een regulier lid van het Verbond.


Was dit nuttig?