Zembla-uitzending leidt tot Kamerdebat

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Nog vóór de uitzending van het televisieprogramma Brandgevaar (ZEMBLA) kondigde de SP al aan een debat in de Tweede Kamer aan te vragen. Dat debat komt er en het Verbond is blij met de aandacht van de politiek. “Wij maken ons al langer grote zorgen over het gebruik van brandbare isolatiematerialen en pleiten voor beter toezicht en striktere normen”, aldus algemeen directeur Richard Weurding.

De afschuwelijke brand in de Londense woontoren op 14 juni 2017 heeft veel mensen aan het denken gezet, waaronder de makers van Zembla. “Ook in ons land gebruiken we de kunststof-isolatie, waardoor het vuur zich in de Grenfell-toren razendsnel kon verspreiden. Het isoleert goed, maar wat doet het met de brandveiligheid van onze flats?”

Terugkijken?
ZEMBLA heeft maandenlang research gepleegd om erachter te komen hoe het met de brandveiligheid van onze gebouwen is gesteld. Het resultaat was in de uitzending Brandgevaar op woensdag 23 mei te zien, waarin naast Weurding onder meer een risico-expert, de brandweer, isolatiefabrikanten en Engelse brandspecialisten aan het woord komen. Nieuwsgierig? Kijk het programma hier terug.

Het Verbond heeft een statement uitgebracht, waarin het aangeeft zeer bezorgd te zijn over het toenemend gebruik van brandgevaarlijk isolatiemateriaal.


Was dit artikel nuttig?