Speerpunten sector

}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Maatschappelijk en Ondernemend. Op die beide pijlers rust het middellangetermijnbeleid 2016-2018 van het Verbond van Verzekeraars. De veranderende behoeften van de maatschappij zijn het vertrekpunt.

Denk aan de gevolgen van vergrijzing of vragen die zelfrijdende auto's met zich meebrengen. Vanuit dat perspectief zoekt de sector naar mogelijkheden en biedt zij oplossingen.

Met dit MLT laat de verzekeringssector zien dat zij mede vorm wil geven aan een samenleving waarin zich nieuwe risico's voordoen en waarin de behoefte aan zekerheid en solidariteit verandert. De koers heeft nadrukkelijk een maatschappelijke focus, juist in een tijd van complexe economische uitdagingen.

Het MLT is beschikbaar via een speciaal hiervoor in het leven geroepen digitaal platform. Hierop hebben de pijlers 'maatschappelijk' en 'ondernemend' een eigen plek – met de onderliggende hoofdthema's, zoals 'Arbeidsmarkt' en 'Nieuwe risico's' bij de pijler Maatschappelijk. En 'Soliditeit' en 'Klantbelang en reputatie' bij de pijler Ondernemend. Ook komen diverse betrokkenen uit de sector aan het woord. Alleen maar tijd voor een snelle blik? Bekijk dan de animatiefilm die in 1,5 minuut het MLT samenvat.

Op het MLT-platform zijn ook de beleidsplannen voor 2016 en 2017 integraal te bekijken en digitaal door te bladeren:

;

Cookies

{cookieText}