ALLAI Responsible AI Conferentie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
03-09-2019

De alliantie voor Artificial Intelligence, kortweg ALLAI genoemd, organiseert op 7 oktober de Responsible AI (R.AI) Conferentie in Amsterdam. De R.AI Conferentie zal zich concentreren op ALLAI's missie om de hele samenleving te betrekken bij het bereiken van verantwoord(e) ontwikkeling, inzet en gebruik van Artificiële Intelligentie.

Het is de eerste in een reeks van R.AI-conferenties die in heel Europa worden gehouden. In plenaire sessies en werkgroepen, met een groot aantal deskundigen uit verschillende delen van de samenleving, worden onderwerpen besproken als de ethische en juridische implicaties van AI, AI en werk, de maatschappelijke impact van AI, AI in Europa en AI met grote impact, waaronder gezichtsherkenning, predictive policing, autonome wapens, etc.
Een aantal sprekers: Virginia Dignum (Professor aan Umea Universiteit, Zweden), Kathalijne Buitenweg (Voorzitter Tweede Kamer commissie Digitale toekomst), Robert Went (econoom, WRR), Aimee van Wynsberghe (Assistent Professor at TU Delft) en Catelijne Muller (voorzitter ALLAI).

Waarom Responsible AI?
AI kan aanzienlijke maatschappelijke voordelen hebben. Zoals bij elke ontwrichtende technologie, brengt AI echter ook risico's en complexe beleidsuitdagingen met zich mee op gebieden als veiligheid en monitoring, sociaal-economische aspecten, ethiek en privacy, betrouwbaarheid, om er maar een paar te noemen. ALLAI is ervan overtuigd dat de voordelen en kansen van Al alleen ten volle benut kunnen worden als tegelijkertijd de risico's en uitdagingen adequaat worden aangepakt en de brede maatschappij daarbij wordt betrokken.

Over ALLAI
ALLAI is een initiatief van de drie Nederlandse leden van de High Level Expert Group on AI van de Europese Commissie: Catelijne Muller, Virginia Dignum en Aimee van Wynsberghe. Zij zetten zich al lange tijd in voor een verantwoorde ontwikkeling, inzet en gebruik van AI.
Meer informatie over het programma, sprekers en tickets is te vinden op de website van ALLAI. 

Drie dagen later, op donderdag 10 oktober, is Catelijne Muller een van de sprekers op het Verbondsevent Fit for the Future. Ook hiervoor kunt u zich nog opgeven. Meer informatie over deze bijeenkomst is te krijgen bij Martijn Minkenberg.


Was dit artikel nuttig?