Balans opmaken na de storm: ‘Maak foto’s van je schade’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
18-01-2018

De tweede januaristorm van dit jaar heeft vandaag in grote delen van ons land veel schade aangericht. Om die schade te herstellen, is het vaak het beste om meteen te bellen met de verzekeraar. Foto’s of video’s kunnen daarbij helpen.

Dat advies geeft Verbondswoordvoerder Rudi Buis in een achtergrondartikel op NU.nl. “Fraudeurs proberen na een storm ook andere schade te verhalen op de verzekeraar”, legt hij uit. “Door alvast beelden te maken, wordt het makkelijker om de verzekeraar te overtuigen van wat er echt gebeurd is.” Buis benadrukt dat je dit natuurlijk pas moet gaan doen, als de storm is gaan liggen.

Het overgrote deel van de stormschade van vandaag valt onder de opstalverzekering. Verzekeraars keren voor de opstal- en inboedelverzekering uit vanaf windkracht 7, waar in veel provincies deze donderdag windkracht 10 en zelfs 11 werd gemeten. Na de melding zal de verzekeraar zijn klant adviseren en in de meeste gevallen het schadeherstelbedrijf regelen. “Voor dit soort situaties betaal je eigenlijk premies”, aldus Buis.

Vrijdag in de loop van de ochtend hoopt het Verbond een eerste voorlopige schatting van de schade door deze storm te kunnen geven. Houd daarvoor deze site in de gaten.


Was dit artikel nuttig?