BeFrank wint Pensioenwegwijzer 2019

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-11-2019

BeFrank is uitgeroepen tot winnaar van de Pensioenwegwijzer 2019. De jaarlijkse prijs is uitgereikt tijdens het slotevent van de Pensioen3daagse. De prijs wordt uitgereikt aan financiële organisaties die manieren verzinnen om mensen te helpen bij het maken van keuzes op pensioengebied.

In de finale nam BeFrank het op tegen Achmea, a.s.r., MijnGeldzaken.nl en Vereniging Eigen Huis. De finalisten waren geselecteerd uit 13 inzendingen, zij mochten vervolgens hun inzending pitchen aan de jury. Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs als juryvoorzitter namens platform Wijzer in geldzaken uit aan Hanneke Geluk en Joffry Musch van online pensioenuitvoerder BeFrank. a.s.r. kreeg met het initiatief Ikdenkvooruit.nl de eervolle vermelding van de jury als tweede in de eindstrijd.

BeFrank combineert on- én offline middelen

BeFrank combineert on- én offline middelen om deelnemers te activeren. Zo ontvangen nieuwe deelnemers bij de start van de regeling een persoonlijke welkomstvideo. Hierin wordt uitgelegd welke keuzes een deelnemer heeft. Op de persoonlijke pensioenpagina moedigt BeFrank deelnemers aan keuzes te maken en door te geven, dat kan ook via de app. “Met een ‘pensioendrempel’ helpt BeFrank deelnemers letterlijk over de drempel heen te stappen. Ook zetten ze bijvoorbeeld een smoothiebar in om zoveel mogelijk deelnemers in te laten loggen op hun persoonlijke pensioenpagina en was er dit jaar een ‘ijsjesactie’ met hetzelfde doel. Werkgevers worden uitgedaagd om samen met BeFrank werknemers in actie te krijgen, bijvoorbeeld door een target inlogpercentage af te spreken”, aldus de jury.


Was dit artikel nuttig?