Caravandiefstal spectaculair gedaald

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-10-2017

Het aantal voertuigdiefstallen is in de eerste drie kwartalen fiks gedaald. Zowel bij personenauto’s van nul tot en met drie jaar oud als bij auto’s van vier jaar en ouder daalde het aantal diefstallen met 9,7 procent. Ronduit spectaculair is de daling van het aantal diefstallen van caravans. In de eerste negen maanden van vorig jaar verdwenen er 74, terwijl de teller voor 2017 tot nu toe blijft steken op 51. Een daling van ruim 31 procent.

Titus Visser, directeur van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), maakte de jongste diefstalcijfers bekend tijdens het AVc-café dat traditiegetrouw in Driebergen plaatsvond. Enige uitzondering op de positieve berichten betreft de categorie motor die met een stijging (3,4 procent) van het aantal diefstallen te maken kreeg.
In deze nieuwsbrief is ook een artikel opgenomen, waarin certificatiemanager én kenner van voertuigbeveiligingssystemen Henk van Vliet, vriend en vijand wist te verbazen met het simpel open’breken’ van de duurste auto’s op het parkeerterrein. Drie van de vier kon hij bovendien in een handomdraai starten.


Was dit artikel nuttig?