'Delay in Startup'. DSU nader verklaard.

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Om de financiële gevolgen van vertragingen tijdens de bouw op te vangen kan een DSU-verzekering worden afgesloten. In de praktijk bestaat veel onduidelijkheid over dit type verzekering. Niet alleen bij klanten, maar ook bij verzekeraars, makelaars en experts. Het Verbond (platform Technische Verzekeringen) heeft daarom de belangrijkste aspecten van deze verzekeringsvorm op een rij gezet en voorzien van voorbeelden.

Bij willekeurig welk bouwproject kan vertraging ontstaan in de uitvoering ervan. Bijvoorbeeld omdat er asbest wordt gevonden dat eerst opgeruimd moet worden, het beton niet op tijd geleverd wordt of omdat het weer niet meewerkt. Ook kan er vertraging ontstaan omdat het werk beschadigd is geraakt of zelfs verloren is gegaan. Deze laatst genoemde vertraging kan grote gevolgen hebben voor de voortgang van het bouwproces, waardoor financiƫle schade kan ontstaan. Om deze schade op te vangen is de DSU-verzekering (Delay in Start-up) bedoeld.

Het paper geeft een beschrijving van de algemene theorie van de DSU-verzekering en de complexiteit ervan. Dit gebeurt aan de hand van het gehele proces: van offerteaanvraag, het uiteindelijk sluiten van de verzekering tot en met het schadebehandelingsproces. De specifieke aandachtspunten ten aanzien van voorwaarden en dekking worden hierbij benoemd en beschreven.

Het paper treft u hierbij aan


Was dit artikel nuttig?