DNB noemt voorbereiding op no-deal Brexit “nog steeds nodig”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
04-03-2019

“Zolang de politieke onzekerheid voortduurt, is het van belang dat verzekeraars zich blijven voorbereiden op een no-deal Brexit en doorgaan met het uitvoeren van hun Brexit-plannen.” Dat schrijft DNB in haar Nieuwsbrief Verzekeren, die eind vorige week uitkwam.

Volgens de toezichthouder zijn er onder meer door de Europese Commissie en het ministerie van Financiën onlangs nog maatregelen genomen die eventuele problemen bij een no-deal Brexit moeten voorkomen, maar zijn daarmee niet alle risico’s weggenomen.
Zo kunnen er voor verzekeraars nog Brexit-risico’s zijn op het terrein van uitbestede diensten of de uitwisseling van persoonsgegevens. Ook kunnen er onvoorziene risico’s opduiken. Juist daarom is het belangrijk dat instellingen zich voorbereiden op een no-deal, aldus DNB, die in de nieuwsbrief benadrukt aandacht te blijven vragen voor Brexit en waar nodig aanvullende acties richting individuele instellingen zal uitvoeren.

Het Verbond van Verzekeraars is drukdoende met een themapagina over Brexit, die deze week online gaat. Houd verzekeraars.nl in de gaten.

 

 


Was dit artikel nuttig?