Eerste externe gebruiker insuranceLAB "zeer positief"

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
30-07-2015

Toine van Groesen, directeur Change & IT bij NN Schade & Inkomen, had de eer om samen met zijn team als eerste gebruik te maken van het insuranceLAB. Dat is een ruimte bij het Verbond die leden kunnen gebruiken voor trendverkenningen of innovatiesessies. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

"Hier kun je echt op een creatieve, verfrissende manier aan de slag."


Waarom heeft u gekozen voor het insuranceLAB?
“Tijdens een Verbondscourse die ik volgde, kregen we een korte toelichting in het lab. Ik had al wat activiteiten met mijn team gepland en zocht nog een locatie. Ik dacht gelijk: dit is leuk! Niet alleen omdat de ruimte alle mogelijkheden biedt, maar ook omdat ik het belangrijk vind om mijn team te laten zien waar het Verbond zit en wat ze doen.”
 
Wat heeft u gedaan in het insuranceLAB?
“In de ochtend heb ik met mijn managementteam een sessie gehouden over samenwerken. We wilden onderzoeken hoe we communiceren en hoe we dat kunnen verbeteren. ’s Middags hebben we op een groot scherm gebruikgemaakt van Trendr, een soort Tinder voor innovaties. We hebben besproken wat voor ons relevante innovaties zijn en wat de gevolgen kunnen zijn.”
 
En, hoe beviel deze locatie?
“Heel goed! Met name de flexibiliteit van de ruimte spreekt me aan. Het is een open ruimte zonder vaste opstelling, waardoor je afhankelijk van je bezigheden kunt zitten of staan. De ruimte is kleurrijk en anders vormgegeven dan de meeste locaties, dat is sowieso prettig. Dat haalt je uit je comfort zone, een ruimte moet niet te ‘veilig’ zijn. Je moet kunnen lopen, kunnen bewegen voor een inspirerende sessie.”
 
Wat vindt u van de mogelijkheden van het insuranceLAB?
“Die zijn prima. Je kunt zitten of staan zoals je wilt en ook de audiovisuele mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Daarnaast kun je spelen met de kleuren van het licht. Afhankelijk van wat je wilt doen – zoals reflecteren, brainstormen of besluiten nemen - kun je het licht aanpassen. Erg boeiend. Gelukkig kregen we van het Verbond een uitgebreide toelichting op de mogelijkheden.”
 
Heeft u nog tips om het insuranceLAB nóg beter te maken?
“Mijn tip zou zijn dat in een creatieve ruimte ook creatieve middelen horen. Nu is de ruimte nog vrij leeg. Ik denk dan aan een bak met stressballen of andere materialen. ‘Gekke’ dingen in een ruimte kunnen je ook aanzetten tot anders denken of anders reageren. En dat is toch wat je wilt bereiken tijdens zo’n dag.”
 
Zou u het insuranceLAB aanraden?
“Ja, zeker. Ik ben zeer positief. Hier kun je echt op een creatieve, verfrissende manier aan de slag met je team. Onder goede begeleiding van het Verbond.”


Was dit artikel nuttig?