Europese koepelorganisaties organiseren eerste Retirement Week

Op deze pagina staat ook informatie speciaal voor leden. Log in voor toegang of vraag een account aan.

Van 29 november tot en met 3 december vindt de allereerste European Retirement Week plaats. Het is een initiatief van elf Europese koepelorganisaties, waaronder Insurance Europe. In deze week debatteert een breed scala aan belanghebbenden over de toekomst van pensioenen in Europa. Ook is er aandacht voor de noodzaak van bewustwording onder burgers om te sparen voor hun pensioen.

Op maandag 29 november wordt de week geopend met een keynote speech van Mairead McGuinness, Eurocommissaris voor financiƫle diensten, financiƫle stabiliteit en de kapitaalmarktenunie. De week wordt vervolgd met presentaties en paneldiscussies die individueel worden georganiseerd door de elf deelnemende koepelorganisaties.

Pensioenonderzoek

Insurance Europe presenteert op woensdag 1 december de uitkomsten van het tweede pan-Europese pensioenonderzoek. Bij deze tweede editie hebben inwoners van 16 lidstaten, waaronder Nederland, hun mening gegeven. Een panel bespreekt deze uitkomsten. EFAMA organiseert een dag later een evenement over de toekomst van Defined Contribution regelingen.

Programma en aanmelden

Ga naar insuranceeurope.eu voor het programma en aanmelden. Bekijk ook onderstaand overzicht voor een snelle blik op het weekprogramma.

Klik op de afbeelding om in te zoomen op het programma-overzicht.


Was dit artikel nuttig?