Feiten en cijfers Week van het geld

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-03-2016

Verzekeraars geven tijdens de Week van het geld 512 gastlessen Fix je Risk. Een recordaantal. En daardoor maakten 12.479 kinderen kennis met risico’s en verzekeren: wanneer is het nuttig en wanneer niet? En hoe werkt het eigenlijk? Zo zijn er veel meer feiten en cijfers over de Week van het geld.

De Week van het geld is maandag 14 maart officieel geopend door Koningin Maxima. Verzekeraars gingen daarna meteen aan de bak op basisschool De Twaalfruiter in Vleuten. Michel Lamie (De Goudse), Pieter Loyson (Onderlinge ’s Gravenhage), Marco Keim (Aegon), Aart Jan Paauw (Delta Lloyd) en Richard Weurding (Verbond) gaven de eerste gastlessen Fix je Risk waarbij zij leerlingen kritisch lieten nadenken over het nut van verzekeren.

3548 spellen

Maandag 14 maart was slechts het begin. Gedurende de week staan medewerkers van 28 verschillende maatschappijen voor de klas. En ook Zorgverzekeraars Nederland doet dit jaar mee. Bij de lessen maken de gastdocenten gebruik van het bordspel Fix je Risk, waarbij kinderen een schooljaar doorlopen en allerlei risico’s tegenkomen. Terugkerende vraag: dek je dat risico af of niet? In totaal zijn er dit jaar 3548 spellen verzonden naar scholen door heel het land. Met succes. Hoewel… aan het eind van een van de gastlessen stak een jongetje zijn vinger op: “Ik vind het leuk dat we nu van alles geleerd hebben over verzekeringen, maar wanneer gaat u nu iets vertellen over gasten?”

Meer weten?

Kijk op http://www.fixjerisk.nl/ voor meer informatie over de gastlessen. Een indruk van het verloop van de les? Bekijk dan het YouTube filmpje met een registratie.


Was dit artikel nuttig?