Gezocht: Beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden (32-38 uur)

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-05-2019

Vind jij het een uitdaging om mee te werken aan het vormgeven van collectieve arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid voor de verzekeringsbranche? Dan is het Verbond op zoek naar jou!

Jouw afdeling

De afdelingen Algemene Beleidszaken, Leven/Inkomen en Schade zijn de drie beleidsafdelingen van het Verbond. De afdeling Algemene Beleidszaken (ABZ) speelt een centrale rol bij onderwerpen die voor alle verzekeraars van belang zijn, zoals arbeidsvoorwaarden, consumentenbeleid, toezicht, distributie, privacy, mededinging, financieel-economische zaken en onderwijs.

Jouw functie

Als beleidsadviseur signaleer je relevante ontwikkelingen, ontwikkel je standpunten en strategieën binnen jouw aandachtsgebied. Je ondersteunt commissies en werkgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het bestaande relevante netwerk en eventuele uitbreiding ervan. Verder draag je in samenwerking met onze afdeling Communicatie zorg voor het voeren van een effectieve lobby en het proactief bedenken van de juiste benadering van media in brede zin.

Jouw aandachtsgebieden zijn arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid voor de verzekeringsbranche. Binnen het dossier arbeidsvoorwaarden ondersteun en adviseer je samen met je directe collega de werkgeversorganisatie, vakbonden, relevante besturen, commissies en werkgroepen. Je voert het sectorale cao-secretariaat, adviseert (juridisch) bij (de totstandkoming van de) cao’s en vertaalt wet- en regelgeving in praktische handvatten. Daarnaast geef je vorm aan projecten die voortkomen uit de cao-afspraken. Diverse onderwerpen komen aan de orde zoals beloning, pensioen, inzetbaarheid en arbobeleid. Ook ben je waar nodig inzetbaar op andere onderwerpen.  

Jouw kenmerken

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands recht met, bij voorkeur, specialisatie arbeidsrecht
  • Minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van beleidswerk en (collectieve) arbeidsvoorwaarden
  • Goed kunnen plannen en meerdere ballen tegelijk in de lucht houden
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
  • Je benadert problemen vanuit verschillende invalshoeken en komt snel tot de kern van de zaak
  • Je bent initiatiefrijk, flexibel, resultaat- en klantgericht
  • Analytisch vermogen en een positief kritische instelling
  • Maatschappelijke belangstelling en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Gericht op goede samenwerking met je collega

 
Ons aanbod

Het Verbond van Verzekeraars is een organisatie die midden in de maatschappij staat en zich kenmerkt door een prettig werkklimaat. De functie van beleidsadviseur is uitdagend door de vele contacten op hoog niveau en de grote eigen verantwoordelijkheid. De functie kan op medior (max. € 5.673) of senior (max. € 6.752) niveau worden ingevuld, salaris afhankelijk van kennis en ervaring. Verder biedt het Verbond goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid tot thuiswerken, vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden, flexibele werktijden, prima pensioenregeling (middelloonregeling), een ruim aantal vakantiedagen, goede bereikbaarheid met OV en auto (parkeergarage onder het kantoor) en uitstekende ontwikkelings- en  opleidingsmogelijkheden.

Interesse?

Voldoe je aan dit profiel en wil je deze uitdaging aangaan, dan zien wij je sollicitatie graag vóór maandag 28 mei 2019 tegemoet. Je kunt je brief met CV per e-mail sturen naar sollicitatie@verzekeraars.nl ter attentie van Esther Bos, adviseur P&O. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op www.werkenbijhetverbond.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Eurydice Janga, Teamcoördinator gedrag & arbeidsvoorwaarden ABZ, telefoon 070-3338679.


Was dit artikel nuttig?