Identificeren voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl met nieuwe dienst iDIN

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-02-2017

​Consumenten moeten zich straks bij het aanmaken van een account op Mijnverzekeringenopeenrij.nl eenmalig online identificeren met iDIN, Idensys of iDeal. Doordat de identiteit van de gebruiker wordt vastgesteld, is de kans dat iemand anders per ongeluk of opzettelijk toegang krijgt tot zijn verzekeringen tot een minimum teruggebracht. Daarnaast wordt het koppelen van verzekeringen aan je overzicht eenvoudiger.

“We hebben straks te maken met verzekeringsgegevens van veel consumenten en proberen daarom het systeem zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken. Daarbij is een extra identificatiestap noodzakelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat consumenten hier het belang van inzien”, zegt programmamanager Peter Vogelsang.

iDIN
iDIN is in 2016 gelanceerd als een nieuwe dienst van de Nederlandse banken waarmee consumenten zich kunnen identificeren met de vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. “Helaas mogen wij geen gebruikmaken van DigiD, maar iDIN is qua gemak, functionaliteit en veiligheid beter”, aldus Vogelsang. Naast iDIN kunnen consumenten ook kiezen om zich veilig en makkelijk te identificeren met Idensys of iDeal.

Koppelcode verdwijnt
Voorheen was het idee dat deelnemers aan Mijnverzekeringenopeenrij aan elke consument koppelcodes zouden aanleveren die consumenten invoeren om hun verzekeringen te koppelen. Dat is nu niet meer nodig omdat de identiteit van de consument is vastgesteld. Consumenten kunnen straks hun verzekeringen koppelen door per verzekeraar en gevolmachtigde hun polis- of relatienummer in te voeren. Vogelsang: “Consumenten hoeven dus niet meer te wachten op koppelcodes, maar kunnen direct aan de slag.”

De lancering van Mijnverzekeringenopeenrij staat gepland in het derde kwartaal van 2017. Consumenten kunnen dan veilig en eenvoudig één online overzicht van al hun verzekeringen krijgen.


Was dit artikel nuttig?