Intensieve(re) samenwerking Verbond en Nyenrode

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-04-2018

Het Verbond wil samen met Nyenrode Business Universiteit de kwaliteit en professionaliteit van het hogere verzekeringskader vergroten. Om dat voor elkaar te boksen, hebben ze eerder deze week een raamovereenkomst getekend. Lieke Hoomans, manager van de Insurance Academy vertelt over het wie, wat, waar, wanneer en waarom.

Waarom wordt de samenwerking met Nyenrode intensiever?
“Omdat de bestuurders, commissarissen en directieleden bij verzekeraars voor grote uitdagingen staan. En specifiek voor deze doelgroep kunnen we ons geen betere partner wensen dan Nyenrode. De naam zegt genoeg: Business Universiteit.”

Wat wil het Verbond ermee?
“Wij willen die doelgroep de kennis meegeven die nodig is om te kunnen verzekeren, nu en in de toekomst. Dat is, niet geheel toevallig, in lijn met de doelstelling van de Insurance Academy van het Verbond.”


Lieke Hoomans, manager Insurance Academy

Voor wie is het eigenlijk bedoeld?
“Nyenrode heeft het vaak over executives. Misschien zijn bestuurders en leidinggevenden die in dienst zijn bij een verzekeraar wel een betere benaming. Kortom, de beslislaag.”

Waar denk je vooral aan?
“Op dit moment hebben we al een PE-programma voor bestuurdersdeskundigheid bij Nyenrode. Verder denken we aan thema’s als leiderschap en duurzaamheid, in de vorm van courses, masterclasses, seminars, e.d.”

Wanneer gaan de eerste opleidingen van start?
“De PE voor bestuurdersdeskundigheid loopt al. Dat is een driejarig programma dat in 2019 new and improved weer van start gaat. En na de zomer zullen wij het nieuwe aanbod bekend maken, dat in ieder geval gericht zal zijn op de toekomst.”


Was dit artikel nuttig?