Kamer twijfelt over voorstel Koolmees

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-03-2018

Een aantal fracties in de Tweede Kamer heeft zich tijdens het Algemeen Overleg Pensioenen van 14 maart kritisch uitgelaten over het voornemen van minister Koolmees. Hij wil het huidige te bereiken pensioenbedrag vervangen door drie bedragen die zijn gecorrigeerd voor inflatie en indexatie.

De Kamer hecht weliswaar waarde aan communiceren in scenario’s en ook het weergeven van het inflatieriscio, maar dan niet alleen in plaats van het huidige pensioenbedrag, maar in aanvulling daarop. Met name bij nominale verzekerde pensioenproducten (dus zonder beleggingsrisico’s en zonder die scenario’s) vindt de Kamer het van belang dat er voor de deelnemer een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen wat een deelnemer krijgt en wat de koopkracht van dit bedrag is.

Minister Koolmees heeft aangegeven hierover in gesprek te zijn met het Verbond en de Pensioenfederatie en ervan uit te gaan dat er een oplossing kan worden gevonden waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Het Verbond heeft, nu ook de Kamer heeft uitgesproken dat het belangrijk is een onderscheid te maken tussen wat een deelnemer krijgt en wat de koopkracht van dit bedrag is, vertrouwen in een goede uitkomst.

Zie ook het eerdere bericht Voorstellen maken pensioen niet begrijpelijker


Was dit artikel nuttig?