Koningin en minister openen Week van het Geld

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
13-03-2018

Wanneer ben je rijk? Die vraag staat centraal tijdens de achtste editie van de Week van het Geld. Gisteren gaven koningin Maxima en minister Arie Slob (Onderwijs) de aftrap in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Tijdens de Week van het Geld, van 12 tot en met 16 maart, leren scholieren om te gaan met geld. Basisscholen in heel Nederland besteden aandacht aan geldzaken, levensonderhoud en ondernemerschap. Overigens beperkt dat zich niet tot Nederland: meer dan honderd landen wereldwijd doen mee aan de ‘Global Money Week’.

De officiële opening in Den Haag vormde de start van een week met duizenden gastlessen en workshops over financiële zelfstandigheid. Die worden gegeven door medewerkers van verzekeraars en banken. Vanuit de verzekeringssector waren onder meer David Knibbe (NN), Cees de Jong (BNP Paribas) en Gilbert Pluym (Onderlinge ’s Gravenhage) aanwezig. Ook de koepelorganisaties Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond deden mee in de persoon van respectievelijk André Rouvoet en Richard Weurding. Zij gaven na de openingsbijeenkomst gastlessen op basisschool De Fontein in Wateringen met het vernieuwde digitale spel Fix je Risk.
In totaal worden over verzekeren deze week meer dan 600 gastlessen gegeven. Meedoen kan nog steeds; wie nog interesse heeft kan mailen naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.


Was dit artikel nuttig?