Master Verzekeringskunde gaat weer van start

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Toegenomen zorgen over financiële risico's vragen meer kennis en inzicht. Die risico’s dienen zich aan in de hele financiële sector, dus zeker ook bij verzekeraars. De Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt mede daarom vanaf september weer het masterprogramma Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management aan.

Het masterprogramma, waarover het Verbond heeft meegedacht, biedt professionals uit de verzekerings- en financiële branche de mogelijkheid hun kennis en netwerk in de sector te vergroten. Het programma heeft een multidisciplinaire opzet: van theorie over een breed scala aan onderwerpen tot colleges toegespitst op de dagelijkse verzekeringspraktijk.

Modules
Het programma bestaat uit het tweejarige parttime masterprogramma en modules en losse vakken uit het masterprogramma. Vanaf 5 september worden de modules Balans- en Risicomanagement, Regulering en Toezicht en Verzekerings- en Privaatrecht aangeboden. Die kunnen ook als losse vakken uit het masterprogramma worden gevolgd. Iedere student die het gehele masterprogramma afrondt, ontvangt de Master of Science graad. Zie voor informatie en inschrijving ook de pagina van de Amsterdam Business School.

Scriptieprijs
Dagmar Stéfansdóttir, alumna van de master Verzekeringskunde en als business risk analist in dienst bij verzekeraar a.s.r., won dit voorjaar voor haar scriptie met de titel ‘De sanctieregelgeving, de weg naar een adequate naleving' de Edwin Meijer Award. Uit haar onderzoek onder verschillende verzekeraars is gebleken dat de sanctiewetgeving niet door alle verzekeraars correct wordt nageleefd. De prijs, vernoemd naar de in maart 2015 plotseling overleden Edwin Meijer, wordt toegekend aan de beste scriptie van een van de studenten van de masteropleiding Enterprise Risk Management aan de UvA. De award is in het leven geroepen door NARIM, de beroepsorganisatie voor risk- en insurance managers.


Was dit artikel nuttig?