Mijnverzekeringenopeenrij veiliger en met andere koppelmethode

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-02-2017

​Het bestuur van Stichting de Poliskluis, verantwoordelijk voor Mijnverzekeringenopeenrij, heeft besloten om over te stappen op een andere manier van koppelen van verzekeringen. Hierdoor wordt er niet langer gebruikgemaakt van koppelcodes.

Consumenten moeten zich na het aanmaken van een account eenmalig online identificeren en hun verzekeringen koppelen d.m.v. polis- of relatienummers aan Mijnverzekeringenopeenrij. Voorheen was het idee dat verzekeraars aan elke consument koppelcodes zouden aanleveren die consumenten invoeren om hun verzekeringen te koppelen. Van dit idee is nu afgestapt. Consumenten dienen zich nu tijdens het aanmaken van een account te identificeren met iDIN, Idensys of iDeal. Daarna voeren zij een polis- of relatienummer in om verzekeringen toe te voegen aan hun overzicht. Doordat de identiteit van de gebruiker is vastgesteld, is de kans dat iemand anders per ongeluk of opzettelijk toegang kan krijgen tot zijn verzekeringen tot een minimum teruggebracht.  De accounts zijn gevalideerd. Daarnaast hoeven verzekeraars niet langer zelf koppelcodes te genereren, op te slaan en te communiceren naar hun klanten.

De lancering van Mijnverzekeringenopeenrij voor consumenten staat gepland in het derde kwartaal van 2017. Bent u nog niet ingeschreven en wilt u wel voor lancering aansluiten? Neem dan contact op met programmamanagers Peter Vogelsang of Janpieter Koning (085-0490999 / info@stichtingdepoliskluis.nl)


Was dit artikel nuttig?