Muel Kaptein wint Nationale Compliance Award 2018

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-02-2019

Muel Kaptein, partner bij KPMG Integrity en Professor Business Ethics bij RSM Erasmus Universiteit, heeft op 14 februari de Nationale Compliance Award 2018 ontvangen uit handen van Carolien Merkens en Marlène Jans, juryleden van de Compliance Award-verkiezing.

Muel Kaptein heeft de award opgedragen aan de compliance gemeenschap. Het stemmende publiek koos voor Maarten Hoekstra met in totaal 286 van de 710 stemmen. Hoekstra is senior expert compliance learning & awareness bij ABN AMRO. De jury bracht een unanieme stem uit op Muel Kaptein vanwege zijn pionierswerk op het gebied van integriteit en compliance in brede zin, zijn enorme staat van dienst en de impact die hij heeft gehad en nog heeft op het denken over en het in de praktijk brengen van compliance en integriteit.

De Nationale Compliance Award
De Nationale Compliance Award is een bronzen sculptuur op een marmer sokkel gemaakt in opdracht van het Nederlands Compliance Instituut door de kunstenaar en schilder Jos Gielen uit Oud-Beijerland. De sculptuur symboliseert enerzijds de samenwerking die noodzakelijk is om tot optimale compliance in een organisatie te komen en anderzijds de bescherming van medewerkers en bestuurders tegen de gevolgen van compliancerisico’s. Aan de toekenning van de Nationale Compliance Award is een geldprijs verbonden die ten goede zal komen aan de Stichting KiKa.


Was dit artikel nuttig?