Noodnummer aangifte ladingdiefstal

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-05-2017

Iedere ondernemer kan sinds 15 mei 24 uur per dag aangifte doen van ladingdiefstal. Doel is om het aantal ladingdiefstallen terug te dringen. En dat is hard nodig: in het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal diefstallen 46 procent hoger dan in 2016.

Aangifte doen is zowel voor het opsporen van verdachten als voor het terugdringen van het aantal diefstallen belangrijk. De politie kan met het speciale nummer 088-0087444 de kwaliteit van de vastgelegde informatie verbeteren, zodat de kans om verdachten op te sporen, stijgt.
 
Hoe werkt het?
Als de melding binnen kantooruren wordt gedaan, wordt de aangifte meteen opgenomen. Buiten kantooruren wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Uiteraard onderneemt de politie direct actie als er een snelle opvolging nodig is.
Het loket is bestemd voor transportvoertuigen die zwaarder zijn dan 3500 kilogram. Het telefoonnummer van het loket, 088-0087444, wordt ook al gebruikt voor aangiften voor gestolen voertuigen. Ondernemers hoeven voortaan dus nog maar één nummer te bellen voor aangiften van zowel diefstal van een vrachtauto als van de lading. In noodgevallen, heterdaad of verdachte situaties blijft 112 het nummer dat ondernemers het beste kunnen bellen.

Bekijk deze toolkit ook eens.


Was dit artikel nuttig?