OM ‘praat’ over fraude

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-11-2017

“Het strafrecht is er om fraudeurs aan te pakken, maar fraude is ook een maatschappelijk probleem. Dat los je niet alleen met het strafrecht op.” Dat is de belangrijkste boodschap van het Openbaar Ministerie in de nieuwste Academy Talk van het Verbond, die deze week op de site van de Insurance Academy is verschenen.

Thomas Voskuil, landelijk coördinator Fraudebestrijding van het OM, geeft in de videoboodschap een toelichting op de bestrijding van verzekeringsfraude en de rol van het strafrecht. Hij benadrukt dat het OM het strafrecht zo effectief mogelijk wil inzetten. Het moet met andere woorden maximaal ondersteunend en aanvullend zijn aan andere middelen, zoals preventie en civiel optreden van de verzekeringsbedrijfstak zelf. “Wij zeggen altijd dat we het strafrecht niet als ultimum, maar als optimum remedium willen inzetten.”
 
Nieuw convenant
In die zin is het natuurlijk niet geheel 'toevallig' dat politie, OM, Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond deze zomer een nieuw convenant hebben gesloten voor de aanpak van verzekeringscriminaliteit. Nieuwsgierig naar nut en noodzaak van deze gezamenlijke aanpak? Bekijk de Academy Talk.

Deze website maakt gebruik van cookies
Om deze video te kunnen bekijken dient u de marketing-cookies te accepteren.

Was dit artikel nuttig?