Skip to Content

Op vakantie in het buitenland. Hoe zit dat met je reisverzekering?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De overheid heeft aangekondigd dat per 15 juni het reisadvies van een aantal landen mogelijk wijzigt van oranje naar geel. Dat betekent dat er in deze gebieden veiligheidsrisico’s zijn die mogelijk kunnen afwijken van de situatie in Nederland. Wat betekent dit voor je reisverzekering?

Afreizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met je alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Afreizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een oranje of rood reisadvies, dan ben je mogelijk onverzekerd.
  • Er zijn reisverzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden, maar er zijn ook reisverzekeraars die dan alleen dekking bieden voor risico’s die niet met corona te maken hebben. Wordt je fotocamera op vakantie gestolen? Dan is dat soms dus nog wel verzekerd.
  • Neem bij twijfel altijd vooraf contact op met je reisverzekeraar of je adviseur.

Annuleringsverzekering

  • Er zijn bij ons geen aanbieders bekend die op dit moment annuleringsverzekeringen voor consumenten aanbieden die dekking bieden als je wil annuleren ten gevolge van corona.

Was dit nuttig?