Opleiding Coassurantie & Verzekering

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
21-11-2018

Grote en complexe risico’s worden vaak gedragen door meerdere verzekeraars. Op één polis treden meerdere verzekeraars als risicodrager op. Het afsluiten van dergelijke verzekeringen en de schadeafwikkeling is vaak complex. Deze unieke opleiding - de enige in haar soort- wordt wegens succes voor de derde keer aangeboden.

De opleiding Coassurantie & Verzekering van de Erasmus Academie biedt een compleet overzicht van de coassurantiemarkt, de spelers en het spel. Naast de theorie is er veel aandacht voor de werking in de praktijk.

Meer grip op uw werk
Bent u werkzaam in de coassurantiebranche als makelaar of verzekeraar en heeft u behoefte aan meer inzicht in de belangrijkste spelers, juridische bepalingen en trends in deze markt? Dan is de opleiding Coassurantie & Verzekering iets voor u. U krijgt meer grip op uw eigen werk en verbetert de samenwerking met peers.

Toepassingsgericht
Juridische bepalingen uit het verzekeringsrecht worden gecombineerd met traditionele gebruiken en recente ontwikkelingen in de wereld van de coassurantie zoals volmachten, pools en layering. Ook kijken we naar de toepassing in de praktijk. U kunt daarbij denken aan de formulering van polisclausules, de vormgeving van het makelaarsdossier en de uitleg van coassurantieovereenkomsten.

Actueel en brancheoverschrijdend
Tijdens de colleges worden de actualiteiten van het desbetreffende onderwerp meegenomen. De opleiding behandelt veel verschillende verzekeringen en kijkt ook naar de brancheoverschrijdende aspecten zoals de to follow-clausule.

 


Was dit artikel nuttig?