Oud-meubilair Verbond naar Sint-Maarten

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
19-02-2018

De verbouwing van het Verbondsgebouw vordert gestaag. Deze week worden de vernieuwde derde en vierde etage in gebruik genomen. En intussen is er ook een mooie bestemming gevonden voor het oude meubilair. De archiefkasten en bureaus worden binnenkort verscheept naar Sint-Maarten. Met als eindbestemming zo’n twintig basisscholen, die door orkaan Irma hun complete inventaris hebben verloren.

Spin in het web van de donatie is de stichting Miss IQ, een kleine maar zeer actieve stichting die materialen en geld inzamelt om kinderen een betere toekomst te bieden. “Wij streven naar duurzame maatschappelijke betrokkenheid, met name door bij te dragen aan een beter lot voor kansarme schoolkinderen in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden”, vertelt voorzitter Ruth Groenewoud. Volgens haar hebben veel scholen te maken met oude, gebroken en versleten inventaris waar kinderen op moeten zitten en docenten mee moeten werken.Ravage na Irma
Na orkaan Irma, die afgelopen najaar voor een ravage heeft gezorgd op Sint-Maarten, heeft de stichting haar aandacht vooral gericht op de basisscholen daar. “Veel scholen hebben hun complete inventaris de lucht in zien vliegen. Via het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben wij vernomen dat er naast materialen voor in de klassen, vooral ook behoefte is aan bureaus en archiefkasten voor de docenten.”

 

De bureaus en kasten die het Verbond doneert aan de stichting zijn voldoende voor de ruim twintig scholen op het eiland. Op 27 februari zullen twee zeecontainers op de stoep aan de Bordewijklaan worden geplaatst om het meubilair op te halen.


Was dit artikel nuttig?