Pensioen3daagse in teken van ‘Pensioen 1-2-3’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie stellen ‘Pensioen 1-2-3’ centraal tijdens de Pensioen3daagse op 1, 2 en 3 november. Beide koepels brengen dit nieuwe voorlichtingsmiddel dan onder de aandacht.

“Het is een geknipt moment, want Pensioen-1-2-3 is sinds kort in gebruik”, zegt directeur Gerard Riemen van de Pensioenfederatie. “Het levert hopelijk een goede bijdrage aan het pensioenbewustzijn van deelnemers”, aldus directeur Harold Herbert van het Verbond van Verzekeraars.

Pensioen 1-2-3 is sinds 1 juli 2016 wettelijk ingevoerd en bij alle pensioenuitvoerders door hun deelnemers eenvoudig te raadplegen. Zoals de naam al aangeeft, bestaat deze pensioeninformatie uit drie lagen (delen). Laag 1 loodst de deelnemer aan de hand van heldere icoontjes langs de belangrijkste kernmerken van de pensioenregeling. Is er bijvoorbeeld iets geregeld voor nabestaanden bij overlijden, wat is er geregeld bij arbeidsongeschiktheid en zijn er mogelijkheden om extra pensioen op te bouwen? Via de icoontjes kan worden ‘doorgeklikt’ naar laag 2 en 3 voor meer informatie.

Laagdrempelig

“De Pensioen3daagse is bedacht om pensioenbewustzijn te vergroten. Er worden in heel het land tal van informatiebijeenkomsten belegd. Een goed moment om dit nieuwe laagdrempelige communicatiemiddel onder de aandacht te brengen”, vindt Riemen. Om het deelnemers nog gemakkelijker te maken het Pensioen 1-2-3 van hun regeling te vinden, heeft de Pensioenfederatie samen met Wijzer in geldzaken de online tool Bekijkjepensioenregeling.nl ingericht. Deze tool bevat informatie over pensioenfondsen en blijft ook na de Pensioen3daagse actief.


Was dit artikel nuttig?