Skip to Content

Reisinformatie met betrekking tot Bali

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De vulkaan Agung op Bali stoot veel rook uit. Gevreesd wordt dat deze binnenkort zal uitbarsten. Wat moet je doen als je op vakantie bent op Bali of een reis daar naartoe hebt geboekt?

Er is tot 10 kilometer hoogte vulkaanas in de lucht rond de vulkaan geconstateerd. Vulkaanas is gevaarlijk, omdat het turbines van straalmotoren kan beschadigen, brandstof- en koelsystemen kan verstoppen en piloten het zicht kan belemmeren. De internationale luchthaven van Denpasar op Bali en grote delen van het luchtruim rond Bali en Lombok zijn als voorzorgsmaatregel door de Indonesische autoriteiten gesloten. Met als gevolg nu al tienduizenden gestrande reizigers, die met boten naar Java worden vervoerd. Daarvandaan kunnen ze verder reizen. Luchtvaartmaatschappijen en touroperators zijn verantwoordelijk voor de opvang en het regelen van alternatief vervoer van gestrande reizigers. De kosten daarvan worden gedekt door het calamiteitenfonds. Extra kosten die noodzakelijk zijn en niet worden vergoed kunnen mogelijk worden geclaimd op je reisverzekering.

Reis naar Bali geboekt?
Het je via een touroperator een reis naar Bali geboekt, maar ben je nog niet vertrokken? Neem dan eerst contact op met die reisorganisatie. Zij kunnen jou informeren over de situatie en eventueel over een alternatief. Heb je deze reis zelf geboekt? Informeer dan bij je verzekeraar of verzekeringsadviseur of de kosten van het annuleren/omboeken van de reis of overige kosten die je als gevolg van deze calamiteit moet maken, in jouw situatie gedekt zijn.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door de uitbarsting langer onderweg ben dan gepland?
Ja, jouw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat je thuis aankomt.

Heb je vragen over de veiligheidssituatie?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) geeft reisadviezen aan Nederlandse reizigers, waarbij een kleurcode wordt gehanteerd (groen, geel, oranje of rood). Afhankelijk van de situatie past het Ministerie het reisadvies voor het betreffende gebied aan. Check daarom bij een (dreigende) calamiteit altijd de site van BuZa.

Vragen over reisverzekeringen?
Op de website vanatotzekerheid.nl is meer informatie te vinden over reis- en annuleringsverzekeringen.


Was dit nuttig?