Risicomonitor Woningbranden 2018

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
31-10-2018

Verzekeraars kunnen aan de hand van schadeclaims in kaart brengen wanneer en waar er vaak woningbranden plaatsvinden. De brandweer doet onderzoek naar deze branden en weet hoe je ze zo goed mogelijk kan voorkomen. Een goede match dus. Daarom stelt het Verbond van Verzekeraars de Risicomonitor Woningbranden in samenwerking met Brandweer Nederland op.

Daling brandclaims in 2017,
twee keer zo veel claims bij gezinnen.

Bekijk het bijbehorende persbericht.

Bron: Stichting CIS

Bron: Stichting CIS

Bron: Stichting CIS

Bron: Stichting CIS

Bron: Stichting CIS

Brandweer Nederland
In 2017 zijn er 27 fatale woningbranden vastgesteld. Een daling ten opzichte van 2016. Toen vonden er 32 plaats. Een fatale woningbrand is een brand waarbij dodelijke slachtoffers als gevolg van brand zijn te betreuren. In 2017 is twee derde van de fatale woningbranden ontstaan door menselijk handelen, waarbij onvoorzichtigheid bij roken (30%) de meest voorkomende brandoorzaak is.  

Bron: Jaaroverzicht fatale woningbranden 2017


Stichting Salvage
Stichting Salvage helpt gedupeerden met aandacht, actie en advies. Na een oproep van de brandweer zijn zij binnen een uur ter plaatse. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar staan ze klaar om iedereen die getroffen is door brand, water- of stormschade verder te helpen. Stichting Salvage doet dat namens alle brandverzekeraars in Nederland.


Was dit artikel nuttig?