Rondetafelgesprek ‘Toekomst voor verzekeraars’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
11-06-2015

De conclusies en aanbevelingen uit het rapport van de Commissie verzekeraars en de Kabinetsreactie hierop, bieden een goede basis voor de verdere discussie over de kerntaken, de maatschappelijke rol van verzekeraars en het wegnemen van belemmeringen hierbij. Dat was de boodschap van Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond, donderdag 11 juni tijdens een rondetafelgesprek van de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer.

Tijdens het gesprek, met als thema ‘toekomst van de verzekeringssector’, ging Weurding in op de belangrijkste conclusies en aanbevelingen van de commissie. Bijvoorbeeld op de belangrijke rol die verzekeraars in de economie en maatschappij vervullen. Daarnaast sprak hij over de zorgpunten bij met name de sector voor individueel leven en de sector schadeverzekeringen, die wat onderbelicht is gebleven in het rapport. Verder noemde Weurding het beeld van de toekomst van de sector ‘optimistisch’: de terugtredende overheid biedt de sector ook kansen, waarbij overigens wel een aantal knelpunten moet worden opgelost, zoals het level playing field en doorbeleggen na pensioendatum met premiecontracten.
 
Meer weten? Bekijk dan de hele spreektekst van Richard Weurding. Of download het position paper Toekomst voor verzekeraars, dat het Verbond heeft ingediend voor het gesprek.


Was dit artikel nuttig?