Ruim 16.000 leerlingen krijgen gastles Fix je Risk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Tijdens de Week van het Geld hebben ruim 16.000 leerlingen via 664 gastlessen meer geleerd over verzekeren en zijn er veel andere leuke acties bedacht.

Zo kwam groep 7 van basisschool De Hoge Raven in Utrecht op de fiets naar het kantoor van a.s.r. verzekeringen voor een gastles Fix je Risk. Deze les is gefilmd voor de Week van het geld.

Wethouder bij Fix je Risk

Wethouder Jerzy Soetekouw bezocht vandaag een gastles van Sebastiaan Lamblak van verzekeraar MS Amlin op basisschool Het Drieluik in Almere. Waar moet je je voor verzekeren, maar vooral ook waarvoor niet? De gezamenlijke verzekeringspot riep best veel vragen op. En wat doet een wethouder? “De wet bijhouden”, werd er geroepen. De les was leerzaam en grappig. De benen van Ronaldo, de neus van een wijnproever of de tong van de beste chocolade proefster van de wereld. Het wordt allemaal verzekerd. Wethouder Soetekouw vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Op je 18e weten wat je mag en wat je moet is een belangrijk speerpunt voor de wethouder in 2019.

Start online jongerencampagne

Daarnaast is het Verbond gestart met een campagne met Ouassima Tajmout, één van Nederlands bekendste online presentatoren, om het bewustzijn te vergroten bij jongeren tussen de 16-18 jaar over het belang van verzekeren. De video is inmiddels bijna 68 duizend keer gezien. Een oproep aan iedereen: deel en like de video op Youtube! Dan zorgen we er met z'n allen voor dat de video viral gaat en trending wordt!

De video is te zien op jongerenkanaal FIRST (Ziggokanaal 13 en Youtube) en is aankomende vrijdag het gesprek van de dag tijdens de liveshow met Ouassima op FIRST.

Volgend jaar is de Week van het geld van 23 t/m 27 maart 2020, zet het alvast in je agenda!


Was dit artikel nuttig?