Schademiddag 2016: van innovatie tot klimaat

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-06-2016

3D-printing, regen en de vluchtelingenstroom. Je verwacht het misschien niet, maar het waren drie onderwerpen die voorbijkwamen tijdens de Schademiddag van het Verbond. Want hoe zit het met aansprakelijkheid voor 3D-geprinte spullen? En wat te denken van de gevolgen van grenscontroles voor de transportsector?

Zo’n 150 verzekeraars waren afgekomen op de Schademiddag in ’t Spant in Bussum, waar onder meer veel aandacht was voor klimaat. Hoogleraar Klimaatverandering Pier Vellinga maakte duidelijk wat de gevolgen zijn van klimaatverandering, ook voor verzekeraars. Aanpassen was zijn conclusie. Dat verzekeraars daar al flink mee bezig zijn, bleek uit de presentatie van Achmea en Amsterdam Rainproof – een publiek-private samenwerking voor een regenbestendig Amsterdam. 

Innovatieagenda

Daarnaast vormde innovatie een rode draad: van gevolgen van nieuwe technieken als 3D-printing tot nieuwe manieren voor klantcontact, bijvoorbeeld bij rechtsbijstand. En wat te denken van inzet van nieuwe technieken voor verkeersveiligheid? Genoeg te doen. Het Verbond is er klaar voor. En om dat te benadrukken wijst Verbondsdirecteur Leo De Boer de aanwezigen op de Innovatieagenda die het Verbond onlangs heeft gepubliceerd. Met concrete acties om met innovatie aan de slag te gaan. De Boer: “Deze periode gaat de geschiedenisboekjes in als periode van innovatie en transformatie. Daar moeten we bij zijn en straks goed op terug kunnen kijken.” Nieuwsgierig naar de Schademiddag? Voor leden van het Verbond is een InfoPlus verschenen (let op: eerst inloggen).


Was dit artikel nuttig?