Topdrukte bij Salvage bij eerste storm in 2019

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
11-03-2019

Stichting Salvage, dé organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, is afgelopen weekend naar 37 stormschades uitgerukt. De storm beperkte zich vooral tot de zuidelijke provincies.

De eerste zeven meldingen kwamen binnen aan het einde van de middag op zaterdag 9 maart. De storm trof daarbij vooral het midden van het land. Op zondag kwam de eerste melding om 12.30 uur binnen. De piek lag tussen 15.30 en 18.00 uur toen vooral de provincies Zeeland en Brabant getroffen werden door stormachtige wind. Ook in Limburg waren er negen meldingen. Na 21.40 uur is er geen stormmelding meer ontvangen. Als gevolg van de storm waren er ook een aantal meldingen met waterschade. 

Omvang

De schades betreffen vooral particuliere woningen, 32 in totaal. Daarnaast werden twee bedrijven en drie schuren getroffen. In twee gevallen kwam daar asbest bij vrij. Over de omvang zelf is nog weinig te zeggen. In bijna alle gevallen waarvoor Salvage uitrukte, ging het om omgevallen bomen die op daken terecht zijn gekomen en daken die van woningen zijn gewaaid.

Stichting Salvage

De Stichting Salvage werd in 1986 opgericht vanuit een samenwerkingsverband van de gezamenlijke Nederlandse brandverzekeraars. De stichting werkt met een landelijk netwerk van Salvagecoördinatoren. Zij worden op verzoek van de meldkamer van de brandweer ingeschakeld voor hulp aan gedupeerden, het beperken van schade en werkzaamheden namens de brandverzekeraars.


Was dit artikel nuttig?