Skip to Content

Veiligheidstips voor lithium-ionbatterijen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met diverse andere partijen tien tips opgesteld hoe lithium-ionbatterijen veilig kunnen worden gebruikt. De batterijen worden steeds vaker in apparaten gebruikt, waardoor de kans dat het fout gaat ook toeneemt.

Bekijk de tien veiligheidstips

Lithium-ionbatterijen vormen de energiebron in veel verschillende elektrische apparaten in de industrie, huishoudens en op de weg. De batterijen zijn met andere woorden niet meer weg te denken uit de maatschappij. Bovendien maakt het klimaatakkoord alternatieve energie noodzakelijk en batterijen zijn van grote waarde voor de opslag van energie. Alleen al daarom wordt een verdere toename van buurtbatterijen, e-containers en e-voertuigen verwacht.

Risico’s

Maar, de innovatie brengt ook risico’s met zich mee, vooral als de batterijen verkeerd worden gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat de gebruiker de risico’s kent en zorgvuldig met de batterijen omgaat. Omdat de lithium-ionbatterijen nog relatief nieuw zijn, hebben de meeste gebruikers nog weinig kennis en ervaring met het gebruik. Het Verbond hoopt dat de tips een bijdrage leveren aan zorgvuldig gebruik van de batterijen, zodat de risico’s zo veel mogelijk beperkt blijven.


Was dit nuttig?